maandag 28 september 2009

Lichtgrijze derrie

Wandelen door Gods Vrije Natuur levert mooie beelden op als je een beetje uit je doppen kijkt en je camera in de aanslag hebt. Nou ja, echt 'vrije natuur' kan men het Vondelpark natuurlijk niet noemen, maar ze doen hun best het allemaal zeer naar de zin te maken van de naar romantische natuurtaferelen snakkende Amsterdammer. Die daar dan temidden kan gaan joggen, skaten, bieren, mediteren, pizza eten, boomklimmen, cruisen, met de hond spelen, verjaardag vieren, noem het maar op.

Of deze lichtgrijze derrie in de vijvers mooi bedoeld is, of een uitwas met algen of iets dergelijks: weet iemand het? Maar de zon en de eenden maken er schitteren patronen van.

Reenske, die het afgelopen halfjaar erg aanhanger was van The Artist Way van ene Julia Cameron, heeft nu een nieuw leidraad van deze Cameron gevonden: Walking in this World. Elke dag twintig minuten wandelen om de geest open te maken en op nieuwe ideeën te komen. Ik ben helemaal voor wandelingen en frisse ideeën, maar ik heb zo wat reserves bij op zich heel aardse gezonde ideeën, die zo te gelde worden gemaakt. Maar ja, wat is er op tegen als mensen hun geld uitgeven voor aardse gezonde ideeën? Maar ik ben blij dat ik het idee zelf al bedacht had voor het mij via deze Cameron werd aangereikt.

Ondertussen kan ik voor alle beelden en patronen die ik in de buitenwereld zie (en die ik fotografeer en teken) mooi metaforen zien voor mijn huidige staat van zijn.

Geen opmerkingen: