vrijdag 18 september 2009

Guasha (2)

Toeval? Of moet het zo zijn? In de nieuwe Happinez lees ik over guasha-therapie. Dezelfde Monique Jansse die in een vorig nummer zo'n verrukkelijke massage beschreef, dat ik de masseuse ben gaan zoeken en gevonden heb, is nu te Bunnik op consult bij ene Mei Mei Yu geweest. Die doet ook aan guasha. En hier klinkt het helemaal niet naar mishandeling. Op de een of andere voelt het heel anders als een tengere Chinese vrouw genaamd Mei Mei je met een jade-steen over je huid zou schrapen dan wanneer een middelbare man dat doet. Maar waarom zou een middelbare man niet even voorzichtig behandelen als zo'n Chinese?

Ik wil het eigenlijk wel proberen, want stel dat het helpt, en dat ik uit onbekendheid niet naar zo'n behandeling durf. Maar ik heb toch het idee dat ik eerst naar de huisarts moet om te vragen wat hij ervan denkt. Ik vrees trouwens dat hij er helemaal niets van denkt omdat hij het niet kent. Misschien is het tijd voor afscheid en voor een andere huisarts.

De Amsterdamse guasha-therapeut houdt praktijk bij het antroposofisch gezondheidscentrum aan de Weteringschans. Die zeggen uit te gaan van de mens en niet van geïsoleerde klachten. Will vertelt dat ze wel eens bij een dokter daar is geweest die behalve regulier arts ook acupuncturist is. Dat spreekt mij wel aan. Misschien kan ik bij hem patiënt worden.

Sinds twee dagen ben ik officieel ziek thuis. Ik ben de halve dag aan het bellen met assistentes om afspraken te maken. Het kost veel moeite om alleen al tot assistentes door te dringen, want een beetje een dokterspraktijk heeft een telefooncentrale met keuzemenu's. Maar ja, als je na tien minuten geërgerd de hoorn op de haak gooit ben je nog geen stap verder. Volhouden. Dit is weer een kwestie van 'Doorzwemmen Jantje'. We komen er wel.

Artikel over Guasha bij Mei Mei Yu

Geen opmerkingen: