woensdag 12 augustus 2009

Wendy & Lucy

Ben vorige week lid geworden van Cineville en nu mag ik onbeperkt films kijken voor 17,50 euro per maand. Vandaag ga ik naar Wendy & Lucy, een Amerikaanse film van het betere soort. Het verhaal: Wendy is een jonge vrouw die van plan is om naar Alaska te reizen met haar hond Lucy, om daar een baantje te vinden. Ze wordt gespeeld door Michelle Williams.

Wendy slaapt in haar auto en wast zich in openbare toiletten. Ze heeft nog een klein beetje geld, maar steelt toch haar ontbijt in een supermarkt. Een medewerker betrapt haar en laat haar arresteren. Als ze uren later weer op vrije voeten komt, is haar hond verdwenen. Haar auto heeft er de brui aan en zo zit ze vast in een gehucht in Oregon, op zoek naar haar hond.

Het ging al niet goed, maar vanaf het moment dat haar auto kapot gaat, is het echt mis. Ze kan de reparatie van de auto niet betalen. Een parkeerwachter trekt zich haar lot aan en helpt haar een beetje, zo goed en zo kwaad als hij kan. Of het uiteindelijk goed of slecht met Wendy zal aflopen is onduidelijk, dat is waarschijnlijk afhankelijk van wie ze tegenkomt.

Mooie maar ongemakkelijke film, dit minimalistische portret van een paar gemarginaliseerde mensen zonder geld en werk. De film werd in augustus 2007 opgenomen, maar omdat deze groep anno 2009 steeds groter wordt in de USA, heeft de film nu een sterk politieke lading meegekregen. Hoe dan ook: een mooi drama.

De trailer:

Geen opmerkingen: