woensdag 31 maart 2010

De Kring

Of ik mee ga naar De Kring. Ja, ik zou wel een kalm avondje thuis doen, maar bij nader inzien is het ook wel leuk, een keer naar De Kring. Nog nooit was ik in De Kring.

Waar is De Kring? Het is de deur tussen Blinq en Palladium op het Leidseplein. We dineren aan de Leden-tafel. Bijzondere types. De dame naast ons is gewend is aan personeel dat haar bedient. Iedereen is open en aardig. Het eten is lekker.

Daarna is er discussie met Clairy Polak (Nova), media-ondernemer Willem Sijthoff die voor zover ik het begrijp betrokken is bij de verkoop van NRC, en Joost Ramaer auteur van het boek De Geldpers over de ondergang van uitgeefconcern PCM, en dit alles onder leiding van VN-redacteur Harm Ede Botje. De foto is niet scherp maar toch uit het leven gegrepen.

De vragen uit de zaal betreffen vooral Clairy: 'Clairy, wat ga je nu dóen?' Clairy vertelt dat ze interviews op locatie gaat maken. Dat dat ook wel nieuws kan opleveren. Dat Nova presenteren ook een vorm van voorleesjournalistiek is. Dat die interviews die ze nu bij Nova doet (8 minuten live in de studio, snelkookpan), ook niet altijd de beste interviews opleveren. Dat gasten vaak niet kunnen en dat dan een item niet doorgaat. Ze vertelt het dapper.

Echt leuk, een onder-ons-discussie. Veel Geert Wilders. Het publiek is geweldig intellectueel eigenzinnig. Wat een types. Het is ook een beetje studentensoos. Waarom was ik hier nooit eerder? Ik wil lid worden van De Kring. Drie leden moeten me aanbevelen. Ik zie Chris H., en Joost N. schijnt hier ook lid te zijn. Dat moet lukken. Op vrijdagavond is er dansen.

- Clairy Polak in Elsevier

Geen opmerkingen: