zondag 25 september 2011

Waterland

De nazomer begint, begrijp ik. Het gaat meer dan een week duren. Zon zon en nog eens zon. Dat fenomeen omhelzen we maar een voluit met een fietstocht langs het IJsselmeer en door het Waterland.

Dat hebben we dit jaar alleen gedaan met Pasen, als ik het me goed herinner. Toen gingen we Paasontbijten bij Luigi aan het Kinselmeer. Daarna is het er niet meer van gekomen. De ene keer was het het weer, dan weer het voortdurende op-en-neer en heen-en-weer. 

Nu ligt de wereld weer open. Luigi is niet an het Kinselmeer, blijkt, jammer, maar de andere dames op haar steiger zijn ook reuze gastvrij en aardig.

Toch gaan we maar gauw weer door en ditmaal valt de keuze tussen Marken en Monnikendam uit in het voordeel van Monnikendam. Want dat heeft Bobby nog nooit gezien. Wat is Noord-Holland een partij pittoresk! En er zijn in Monnikendam ook sloepen te huur!

Wat een verrukkelijke dag. Ik wil nog wel weken door Noord-Holland fietsen! Rondjes IJsselmeer. Langs de Duitse waddeneilanden. We sluiten de feestdag af in de Landmarkt, waar de bediening weer ouderwets slecht is, maar waar een Nieuwendammer Shantykoor in al zijn knulligheid de dag helemal goed maakt.

Geen opmerkingen: