dinsdag 20 september 2011

Sleepless in Aalden

Er treedt eindelijk wat ontspanning op en we worden met de anderen die in het huisjespark bivakkeren steeds lacheriger. Bobby is bij het laatste familieberaad ineens gepromoveerd tot Hoofd Audiovisuele Dienst

Er zijn namelijk een paar technische wensen voor de dienst: het draaien van een cd, het projecteren van een filmpje, en enige microfoons voor Jongste Nichtje en haar Oudste Broer, die een lied ten gehore gaan brengen. Tweestemmig en met piano en gitaar. Dat wordt mooi, maar hoe zit het eigenlijk met de techniek? Ze hebben twee zangmicrofoons en standaards nodig.

Een Maassluizenaar in conclaaf met ras-Drenten. De kerk waar Mutti lid van was en waar de afscheidsdienst plaats gaat vinden is niet erg professioneel, zeg maar. Bobby krijgt te maken met André en Harrie van het Beam-Team. Een beetje kerk heeft tegenwoordig een beamer. Dar projecteren ze de psalmteksten op. Maar wij willen gewoon een boekje, gen teksten gebeamd. Maar wel een filmpje.

Nu blijkt er een geluidsman voor de beamer, een voor de microfoon van de preekstoel, en geen een niemand voor de cd-speler. De cd-speler is van de kindernevendienst, zeggen Harry en André. Zulke wensen als wij hebben, dat zijn ze niet gewend in Mutti 's kerk. Maar alles komt goed, bezweert Bobby. Wel adviseert hij Jongste Nichtje en haar Oudste Broer wat reservemateriaal mee te nemen.

Bij het begin van de dienst, onder het binnendragen van de kist, willen we graag het nummer 'Cantilena' op het orgel. Dat was Vati's (in zijn beste dagen ook kerkorganist) mooiste nummer. Maar dat kan alleen als de dienstdoende organist het nummer hééft en ként, want dat leer je niet op een avondje. Wie is de organist? De organiste blijkt de vrouw van de dominee te zijn. En zij kent 'Cantilena'.

De zussen hebben oxazepammetjes uitgewisseld, maar ik krijg er geen. Zij slapen nu waarschijnlijk allemaal als roosjes, en ik lig slapeloos. Ik ga maar op de bank in de kamer van het Landal-huisje liggen. Noah, de hond van Zus&Zwager2, houdt mij snurkend gezelschap.

Geen opmerkingen: