donderdag 8 september 2011

Feel Good Movie

Even de zinnen verzetten. Hoogste tijd voor een romkom. De My Big Fat Greek Wedding begint veel en veel te laat, diep in de nacht, maar dat moet dan maar. Het is een van die romkoms die ik al meerdere malen gezien heb. De Grieks-Amerikaanse Toula is het zorgenkindje van de familie: 30 jaar, niet getrouwd, nog geen kinderen, terwijl die zaken toch het levensdoel van de Griekse vrouw zijn.

Als de  bemoeienissen van haar familie haar teveel worden en ze de niet-Griekse Ian ontmoet (John Corbett, die kenden we uit Sex in the City), besluit ze haar leven om te gooien. Ze ondergaat een totale metamorfose, verlaat het oude vertrouwde Griekse familierestaurant en besluit te trouwen met besluit te trouwen met Ian. Dat er voor haar geen ontkomen aan de familie is, ok, is duidelijk. Maar hoe hij alles mild glimlachend ondergaat!

Wat ik raar vind aan de film (maar ook wel weer herkenbaar) is dat de dertigers zo centraal staan en dat de vijftigers, de tantes, zo karikaturaal worden neergezet.  Alsof die leeftijdsgroepen elkaar niet echt zien. Alsof de ene groep van de andere vindt dat ze allemaal over één kam te scheren zijn. Ik vraag af hoe de film zou zijn geweest als er  wat liefdevoller naar elkaar werd gekeken.

Geen opmerkingen: