woensdag 21 september 2011

Slow down

Met Hani501 vier ik haar verjaardag in 'Gartine', een slow-food-lunchroompje in de Taksteeg. Die steeg ligt tussen Rokin en Kalverstraat bij het Spui. Èrg lekker. We praten over leven en dood, want dat is het thema dit jaar. Zieke en stervende ouders, het lijkt wel een epidemie.

Dan wandelen we - ook slow - naar de nieuwe Taschen Bookstore in de PC Hooftstraat, die eergisteren officieel is geopend. Ik had erbij zullen zijn en ik had Benedikt Taschen himself vragen mogen stellen myself, maar ik ben het glad vergeten, dus afgezegd heb ik ook niets. Hani501 is wel geweest, maar het was er moeilijk fotograferen, zegt ze. Zoveel mensen, zoveel jetset. Ik leg maar even uit aan de winkelmanager waarom ik er niet was.

Het is een winkel waar je heel erg hebberig wordt! Voor haar verjaardag geef ik ons allebei een Taschen-boek. Zij krijgt 'The Copy Book. How some of the best advertising writers in the world write their advertising.' En ik krijg van mezelf 'The Book of Symbols'. Dan gaan we allebei weer naar huis, lekker ons verliezen in onze cadeaus. Ik moet nog helemaal leren afkicken van de afgelopen week.


Geen opmerkingen: