zondag 10 augustus 2014

Anglicaans

Er zijn in de kerk in Uplyme twee diensten: 's morgen een hippe voor alle leeftijden en 's avonds een traditionele voor de oudere medemens. Voor die van 10u verslapen we ons totaal, maar die van 18u halen we net.

Er zijn twintig bejaarden en een zestigjarige voorgangster. Ik excuseer me voor onze korte broeken, maar de mensen vinden het een eer dat wij gekomen zijn. 'We are old, we like dressing up', zegt een oude heer.

Het is een mooie liturgie. Ik vind het goed dat deze gemeenschap hippe diensten voor alle leeftijden doet, maar ook aan de tachtigjarigen niet voorbij gaat. In alle kerken waar we binnenlopen staan dozen om voedsel in te doen. Ik vraag me af of arme mensen die dat nodig hebben de inhoud ook weer zo mee mogen nemen of dat de verdeling anders georganiseerd is.

Hier horen we dat er een hurricane langs het zuiden van de UK gescheerd is. Gescheerd? Geschoren? Het waait inderdaad heel hard en de luchten zijn prachtig fel. Als we terug op de camping komen staat de tent gelukkig nog steeds. 

Geen opmerkingen: