dinsdag 19 augustus 2014

K-k-koud

Het is koud maar stralend weer en we besluiten tot een lange wandeling langs de kust naar Swanage. Het dorp Langton waar we verblijven heeft veel sociale activiteit, die zich concentreert bij de pub, het winkeltje en de kerk. Zie foto. Dat heeft tot een prachtig verkeersbord geleid: Kijk uit! overstekende bejaarden!

De Engelse telefooncel - die zie je bijna niet meer - roept herinneringen op aan het fenomeen 'internetcafé', dat sinds de smartphone ook nauwelijks meer bestaat.

Het is hier verder een prachtig leeg landschap. Je zou hier zo een week in dit durp kunnen verblijven. Wandelen, kijken, kletsen...

Halverwege de wandeling in Swanage koop ik in een soort Zeeman-winkel een pyjama. Een lichtblauwe met witte roosjes. De dame heeft alleen hele grote maten. Ik zeg dat ik m koop omdat het zo koud is in de tent. Ze vertelt: 'Darling, het gaat heel hard met de pyjama's dezer  dagen!'

We kopen er ook een picknickplaid voor in de tent op de grond. Tegen de kou, en voor de gezelligheid. 'Wie zegt dat het in een tent niet gezellig kan zijn?' zegt Bobby.

In de pub is weer WiFi en daar lees ik op Nu.nl dat het de koudste 19 augustus in 90 jaar was.

Geen opmerkingen: