donderdag 7 augustus 2014

Op de grens van Dorset en Devon

Welgemoed breken we de tent af en gaan we op reis. Doel: Devon of Cornwall. 

Ik heb mij niet erg goed voorbereid en heb - merk ik - weinig sjoege van de Britse topo en de afstanden. Ik ga uit VAB een dagrit van max 4 uur, exclusief koffie en lunch. Dat we om ca 16u de tent weer ergens kunnen opzetten.

De route westwaarts A31 voert langs steden als Eastbourne, Brighton, Chichester, Portsmouth, Southampton, Bornemouth, Dorchester... Soms is er een stukje snelweg, maar meestal niet.

Zo staan we de hele dag in de file voor tientallen roundabouts. Ongelijkvloerse kruisingen lijken hier onbekend, maar die zijn toch wel efficiënter, zou ik de Engelsman willen zeggen. Dit is even slikken. Zo stelt men zich haar vakantie niet voor. 

Na 7 uur rijden - het is bloedje heet - en veel stilstaan arriveren we dan toch in Devon op een sprookjesachtige camping Hook Farm boven Lyme Regis. 'Hoe kent u ons?' 'Via de Rough Guide Camping Gids Great Brittain. Te koop in Amsterdam bij de geweldigste reisboekwinkel ter wereld Pied à Terre.'
Er is hier een Jurrasic Coast. Wat dat ook moge wezen: dat belooft wat.

Het tent opzetten gaat deze tweede keer nog niet heel snel, maar we snappen nu al wel wat we doen. 

We kunnen maar twee nachten blijven, heeft de manager, gezegd, want zaterdag is het volgeboekt wegens carnaval. 'Carnaval? Nu?' 'Ja carnaval. Nu.' Ik moet er even niet aan denken, weer verder reizen. Eerst maar eens lekker eten bij de pub Talbot Arms. Daar is de keuken tot 21u open. Bobby neemt een vispastei, ik een rundvleescurry met rijst. 

Als we de gidsjes hier mogen geloven is Lyme Regis een goddelijk Brits kustplaatsje. Morgen dus maar een potje slijmen bij de manager.

Geen opmerkingen: