dinsdag 12 augustus 2014

Laden

De mensen zijn echt verslaafd aan hun telefoons. Het is bizar om te zien op de terrassen en in de pubs. Ze communiceren ook in real life met elkaar via hun cellphone: Kijk Henk wat Sjors me net stuurde.

Elke campinghouder heeft zo zijn eigen manier van omgaan met het opladen van de apparaten. Mensen willen niet alleen WiFi op de camping, ze moeten ook voortdurend hun telefoons opladen. Daar kun je wel je kritische gedachten over hebben, maar als je niet iets doet op dat gebied blijven de mensen weg. Dus ontwikkelen ook campingmensen er beleid op. 

De camping in Uplyme had een wandje contactdozen in een ruimte achter de balie en vroeg er 50p voor. De toegang tot WiFi moest de gast zelf kopen voor 6 euro per 2 dagen, te betalen via PayPall. Creditcard. Beetje gedoe steeds dat inloggen, maar OK.

In de camping van Broad Meadow House, een smaakvolle ruime onthaaste camping, waar we nu zitten (slechts vier tenten nu, vrij uitzicht over de prachtige kustlijn, geen auto's op het veld, minstens 6 meter tussen de tenten) is alles even eenvoudig en smaakvol geregeld.

Er is een klein toiletgebouw met slechts twee wc's en één douche. Maar wel mooi ingericht. Daar is ook een ruimtetje met foldertjes van de omgeving en een plankje voor de telefoons. Hier is het laden gratis. De WiFi is ook gratis, maat alleen dáár, bij het toiletgebouwtje. Wel is er een gezellig zitje gemaakt. Ze gunnen hun gasten een moment los van hun telefoonverslaving. Het is een soort rokershoekje.

Geen opmerkingen: