woensdag 6 augustus 2014

The Star Inn

Voor wie nog wat Engelse exotica wil in plaats van praatjes over Nederlandse literatuur, hier een plaatje van de pub The Star Inn. Die ligt ongeveer een half uur lopen van de camping. De route er naar toe is er een met hindernissen, want we moeten over een spoor (van Hastings naar Eastborn, neem ik aan) en de automatische spoorwegbomen doen het niet. Ze zijn er wel, maar ze zijn met blauw plastic ingepakt. Er gaan best veel treinen langs, sneltreinen en stoptreinen. Dat kan ik weten, want de camping staat aan de spoorlijn. 

Officieel bestaat het weggetje over het spoor niet, het staat niet op de kaart en in het dorp staat een bord dat de weg naar de camping doodloopt. Mooi niet. 

Die spoorwegovergang wordt door een mens bediend. Hij doet ruim voor er een trein arriveert die hekken met een hangslot dicht. En als de trein eindelijk voorbij is doet hij ze weer open. Hij vertrekt om 22 uur, dan gaan de hekken definitief dicht. Het is ten strengste verboden ze zelfstandig over te steken, op straffe van £ 1000. Er zit vast een enorm juridisch steekspel achter deze situatie. 

Onze wandeltocht naar de pub - die heel gezellig is maar in the middle of nowhere ligt - voert over die overgang, dus na onze pint is het zaak snel terug te keren naar de spoorovergang, vóór die jongen de hekken sluit.

Geen opmerkingen: