zaterdag 18 juni 2022

Boomschors

Ik leer langzaam, maar er zit groei in. Het onkruid tussen de groenteplantjes is weer zo’n ding maar van de week drong het nut van de houtpulp op de paden in de mooie groentetuin van de buurvrouw ineens tot mij door. O ja! Vanmorgen naar de Praxis voor twee zakken boomschors van 40 liter elk, in de aanbieding. Geen idee hoe groot dat is en of ze achterop de fiets kunnen. Niet echt en ik sta enorm te hannesen, en een aardige Marokkaanse meneer helpt me met opbinden en zo lukt het toch. 

Het gaat niet slecht met diverse groenten dus dat vraagt om uitbreiding. De pompoen groeit maar wel de verkeerde kant op. Die leid ik om. Het wordt tijd om mijn akkertje uit te breiden. Het is allemaal knullig maar lief. Best trots. 

De buurvrouw heeft een heel erg rechte heg. Dat met die heggenschaar valt niet mee als je zo’n lange heg hebt. Nu zie ik haar met een elektrisch heggenschaartje in de weer. Van de Lidl, vertelt ze. Je kan ‘m thuis opladen. Die wil ik ook! 

Ondertussen heeft Bobby gisteren met een grondboor een aantal gaten in de kleigrond onder het huisje geboord. In de hoop dat bij een regenbui het water dan sneller wegloopt.

Geen opmerkingen: