donderdag 16 juni 2022

Rusteloos

Ik luister naar de podcast van het VPRO-radioprogramma ‘Nooit meer slapen’, waarin Cas een uur geïnterviewd wordt over zijn nieuwe boek Rusteloos. Het boek is een verslag van een reis naar Nepal waar hij de Boeddha wil ontmaskeren en te werken komt in een bibliotheek te Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha.

Misschien dat u mijn blog al zo lang volgt dat u Cas nog kent. Hij kwam omstreeks 2013 binnen als stagiaire op onze redactie, en was daarna een tijdje redacteur, en we raakten steeds meer bevriend. 

Hij kwam te wonen in de Javastraat vlakbij mijn Zeeburgerdijk en we gingen vaak regelmatig samen wat eten of drinken. Toen was het denk ik 2014/2015. Hij kon altijd geweldig vertellen over zijn levensvraagstukken, ouders, zijn liefdes. Hij maakte furore in het boekhandelspanel van DWDD, werd boeken redacteur, schrijver. 

Toen ik in 2015 naar Utrecht verhuisde en we geen buurtgenoten meer waren zijn we elkaar uit het oog verloren. 

Wat klinkt dat interview met hem allemaal leuk vertrouwd, al die verhalen over zijn ouders en India en de Tibetanen die bij hen over de vloer kwamen. De wandelingen met zijn vader. Aan het eind verklapt hij dat hij toen hij terugkwam uit Nepal de liefde van zijn leven tegenkwam en dat hij nu twee maanden een zoontje met haar heeft.

Geen opmerkingen: