vrijdag 24 juni 2022

Uddevalla

Hans komt op bezoek met zijn dochter M. en haar vriend B., die een jaar in Zweden gaan wonen. Volgende week zaterdag vertrekken ze met een busje (Hans als vader rijdt de bus, en de andere vader gaat ook mee) en twee personenauto’s. Hun droom was /is om in een bos te gaan wonen dus ze hebben iets gevonden in the middle of nowhere 15 km bóven Uddevalla.

Ze komen bij ons omdat wij drie Zweden-vakanties gedaan hebben, en met kaarten en gidsjes en fotoboeken kunnen vertellen en laten zien hoe mooi het land was/is. B. heeft met Bitcoins een kapitaaltje vergaard waardoor ze daar nu een jaar kunnen gaan wonen en schrijven. Wij snappen niet waarom ze in een bos gaan wonen en niet aan de rand van een dorp, maar so be it. Ik wil ze de Duitse schrijfster Juli Zeh aan de hand doen, ook een stadse die de rust van het platteland zoekt, maar dat boek kan ik niet terugvinden in de schemer van onze bibliotheek. De oude ogen.

Ze komen ‘s avonds. We zouden in de tuin zitten, met Zweedse hapjes, maar het is zo warm buiten (32 graden) dat we maar binnen blijven met de gordijnen dicht (24 graden). Nu ik the morning after weer wakker ben is het buiten 18 graden.

Geen opmerkingen: