dinsdag 21 juni 2022

Fietsdag

Het is een echte fietsdag. Eerst fiets ik naar de Haarrijnseplas en weerom, omdat Will voorstelt daar te gaan zwemmen. En daarna ga ik met de fiets naar Hornbach. Want Bobby heeft de bolide voor naar tante Mies in Den Haag. 

Nu had ik al een paar keer naar Hornbach gebeld om te informeren naar de bemensing van de lijstenmakerij. Maar zelfs om de telefoon op te nemen zijn er geen mensen genoeg, belt u later nog maar eens. Ik moet maar wat anders verzinnen. Zónder passe partouts. Er naar toe. 

Naar Hornbach is een fietstocht langs het Merwedekanaal naar het zuiden. Ik kom daar nooit en kijk mijn ogen uit. Er wordt een nieuwe wijk gebouwd met alleen maar te dure appartementen. Een groot schandaal in deze stad dat de gemeenteraad dat allemaal heeft laten gebeuren. Het is wel een eind maar eigenlijk maar een half uur fietsen.

Ik zag laatst een uitzending van het VPRO-programma ‘Tegenlicht’ over de mobiliteit van de toekomst, met twee Eindhovense hoogleraren die de loftrompet blazen over de stad Houten waar alle mobiliteit rond de fiets is opgezet. In Houten doen de mensen alles op de fiets. Het is heel prettig daar. Raar dat ik dat nooit zo gezien heb. Wel dat Houten voor de auto een rondweg heeft waar je altijd naar terug moet, en dat je in het oude dorp wel met de auto kan komen. Het schijnt revolutionair te zijn. Ze pleiten voor investeren in de fietsstructuur in plaats van in het OV. Je hoort steeds vaker klagen in de grote steden dat de fietspaden te smal zijn voor alle soorten fietsen. In de binnenstad dan. De fietsroute van Zuilen naar Hornbach is bijzonder goed. Je moet hem wel weten te vinden.

Nu heb ik 16 lijstjes van 13x18. Kleine lijstjes zonder passe-partout. Hier maar eens mee beginnen in het huisje. En dan verder bouwen. 

Geen opmerkingen: