donderdag 23 juni 2022

Lage alt

Er zijn deze week maar heel weinig op koor. Een aantal is op verre vakantie, en een aantal is positief getest op Corona. Vanwege de privacy mogen we niet weten wie, zegt de voorzitster. Wie er wel zijn: vier sopranen en vier mezzo’s, maar van de zeven alten zijn alleen Ria en ik er. We oefenen stukken waarbij de alten verdeeld zijn in een lage en een hoge alt, dus eigenlijk zingen Ria en ik allebei de hele avond onze partij in ons eentje. En tot onze verrassing gaat het helemaal niet slecht. Best goed.

Ons koor is - zoals vele koren - sinds Corona behoorlijk uitgedund en eigenlijk te klein. Twee nieuwe mezzo’s hebben we nu. Van horen zeggen hebben we gehoord dat er een dameskoor in de buurt is dat ook met te weinig leden kampt, en nu gaat Linda bij ze ‘vissen’ of ze misschien bij ons willen. Polsen. In de week leggen. Wij willen natuurlijk dat ónze dirigent blijft en óns repertoire. 

Er wordt ook gevraagd wie in de Optreedcommissie wil. Tweeënhalf jaar geleden, april 2020, deed ik ook de Optreedcommissie, toen samen met de Limburgse vriendin, en samen hadden wij de Doopsgezinde Kerk aan de Oudegracht geboekt. Maar de Limburgse vriendin is vertrokken naar haar Hongaarse koor in Amsterdam.

Al eerder  is gekozen voor een woensdagavond in november voor ons concert, vooral uit praktische overwegingen, omdat we die avond repeteren en dus dan kan iedereen. Geen idee of die dag in die kerk ook kan of dat er misschien een koor oefent. Toen was het idee dat het in het Gymnasium zou zijn in de theaterzaal waar wij nu oefenen. Maar ik vind dat een ontzettend kale zaal, niet intiem, niet feestelijk. Dát wil ik niet organiseren. 

Wie er met mij in de Optreedcommissie wil. Wat ik hoop gebeurt: nieuwe Corrie meldt zich. 

Ik had indertijd een postertje gemaakt in het programma Canva. ‘April Mood’ hadden we het genoemd. Er stonden vijf tekeningen van mij op, met voorjaarsbloemen. Nu zal het Concert dus ‘November Mood’ kunnen heten en moeten er dan november bloemen op. Chrysanten. Of herfst bladeren. Ben benieuwd of dat ontwerp nog ergens in the cloud bestaat.

Geen opmerkingen: