dinsdag 14 juni 2022

Ral

De schilders komen in de buurt. Met zes buren doen we de buitenboel. Dat scheelt in de prijs, want zo hoeft hij de steigers maar één keer op te zetten. De buitendeuren en binnenkant raamkozijnen zijn bij ons grijs. Vinden we afschuwelijk. Veel mensen in de straat die vorig jaar de boel al hebben laten verven hebben gekozen voor een donkerder kleur grijs die bijna zwart is. Even dacht ik dat het grachtengroen was, maar dat is niet zo. Grachtengroen is diepgroen ook tegen zwart aan en heeft RAL-nummer 6064. Die zit echter niet in de kleurenwaaier die de schilder me net geeft.

Ik zou me best kunnen vinden in de donkere kleur die de buren doen, maar Bobby wordt heel naar van grijs. Nee nee nee. Ik herinner me nog helder de discussies over de badkamertegels zeven-acht jaar geleden. De aannemer bood een aantal opties aan maar allemaal met donkergrijze tegels. Ik had er niet veel gedachten aan gewijd en vond het best. Er waren al zoveel keuzes te maken. Maar nee. Dus toen zijn we vele weken naar tegelwinkels en badkamerwinkels geweest en kwam er na veel geheen-en-weer wel iets heel verrassends uit met blauwe glaskiezels.

Dat gaan we nu weer krijgen. Zelf denk ik aan donkergroen, donkerrrood, donkerblauw of grijsblauw. Het moet wel passen bij de nogal oranje bakstenen van de buitenmuur. Het is een heel verschil of je de kleur in de schelle zomerzon of in de schaduw beoordeelt. Ben benieuwd wat Bobby gaat kiezen.

Geen opmerkingen: