woensdag 1 juni 2022

Corvee

Bij ons volkstuinencomplex heb je als Mitglied zes keer per jaar een halve dag ‘corvee’, en wel op zaterdagochtend. Daarnaast werkt woensdagochtenden een vrij vaste groep mensen ‘Bikkels’ aan het gemeenschappelijke entreeparkje en de speeltuin. Ik heb al twee zaterdagen moeten afzeggen en ga nu mijn corvee vanochtend maar inhalen. Vandaag gaan ze onduidelijke massieve bosschages naast de speeltuin uitdunnen en daarin spannende speelgangen voor de kinderen creëren. Het werk bestaat dus takken en brandnetels en bosschages wegsnoeien en afvoeren naar de compost en de hakselaar. 

Ik word niet echt ingewerkt en begeleid, en als ik iets uit mezelf doe word ik meteen gecorrigeerd, dan stimuleert niet echt om te werken. Het valt niet mede. Dan stort ik me maar op het afvoeren van het snoeisel, hoewel ook daar steeds iemand het beter weet. Lucie Theodora, je léért hiervan, houd ik mijzelf steeds voor.

‘Vind je het leuk, tuinieren?’ vraagt de een na de andere tuinierder. Want het zal niet moeilijk te zien zijn hoe een beginner is ben. Met de ‘teamleider Groen’ babbel ik over mijn nieuwe buurvrouw die net begonnen is en een woest overwoekerde verlaten tuin in een paar weken tijd in een eigenzinnige produciemoestuin heeft getransformeerd. ‘Ik ben heel blij met haar!’ zegt de Teamleider Groen.

Als je wekelijks op woensdag met hen meewerkt leer je wel een boel, al doende, en krijg je als het goed is natuurlijk veel nieuwe vrienden.

Geen opmerkingen: