dinsdag 28 juni 2022

Visite

De Duitse vriendinnen komen op de tuin op de thee. Ze hebben Kuchen mee. Ik heb inmiddels stijlvolle blauwe kop-en-schoteltjes van de Kringloop. 

We wisselen Duits-Nederlandse populaire cultuur uit onze vroege jeugd, zoals Rudi Carrell en Heintje. En dan komt het op de kinder-schrijfster Irmgard Smits. Hoe graag we indertijd allemaal in een sanatorium of op een kostschool wilden. 

En we luisteren naar DC Lewis ‘Mijn gebed’. Ze stellen zich voor dat ik in mijn tuinkapelletje straks een kerkgenootschapje ga beginnen, dat er een Philicorda komt en dat er dan dat ‘gebed’ van DC Lewis over het tuincomplex schalt. 


Blokje informatief:
D.C. Lewis is het pseudoniem van Ruud Eggenhuizen (1947-2000), was een Nederlandse zanger. Hij is vooral bekend van de nummer 1-hit 'Mijn Gebed', waarmee hij in 1970 zestien weken in de Top 40 stond. Garrels-orgel van de Grote Kerk van Maassluis te horen, bespeeld door Feike Asma. De trompetsolo is van Jan Marinus (1923-1990). De plaatopname en bediening van de registers zijn door Harry van Hoof en D.C. Lewis verzorgd.
De tekst is van Gerrit den Braber, de muziek van Joop Stokkermans, het arrangement van Bert Paige in de stijl van een klassiek orgelkoraal, met tegengesteld verlopende melodierichtingen voor de stemvoering van klavier en pedaal.

Tekst
Dit is uw orgel Heer, dit is uw kerk
'k Loop zomaar binnen Heer, net van m'n werk
Niet voor de priester Heer, of 't antiek
Ik kom alleen maar Heer, voor de muziek
Is het bezwaarlijk Heer, dat ik hier zit
Maakt 't wat uit oh Heer, dat ik niet bid
'k Ben niet hervormd of zo, niet katholiek
Ik kom alleen maar hier voor de muziek
Ik kom hier vaker Heer, haast elke week
Nooit bij een zondagsdienst, nooit voor de preek
Als je alleen bent Heer, zonder publiek
Nou dan geniet je meer van de muziek
Ik had 'n rotdag Heer, 't lukte niet best
'k Werd door collega's Heer, ook nog gepest
't Komt door 't orgel Heer, door uw trompet
Ik kwam haast ongemerkt tot een gebed

Geen opmerkingen: