donderdag 2 juni 2022

Geslaagd

Koor moet ik een keertje overslaan, want Neef Jelle studeert af. Hij heeft iets werktuigbouwkundigs gestudeerd in de aeronautica ofzo. In Enschede. Eindelijk mag hij zijn afstudeerscriptie verdedigen. Dat gaat heel goed, hij krijgt een 8,5. De scriptie gaat geloof ik over lijmen en bouten. Geen touw aan vast te knopen. Deze tekening van hem is van twee jaar geleden toen ik in Coronatijd het hele gezin heb getekend.

Enschede is heel ver. We vertrekken om 15u en komen terecht in een file van een uur stilstaan net voorbij Amersfoort vanwege een ongeluk bij Barneveld. En dan verdwalen we ook nog eens kibbelend op de campus omdat Google de verkeerde kant op wijst. Het eerste eindemiddagfeestje is in studentencafé ‘Diepzat in de kelder van het jaren zestig complex. Daar voegen we ons bij zijn vrienden (huisgenoten uit het studentenhuis waar hij al die tijd heeft gewoond en de sporters van de kitesurfvereniging) die gezellig pullen bier staan te hijsen. 

Dan gaan we met de familie uit eten bij restaurant Bardot in binnenstad van Enschede. Daar ontmoeten we eindelijk Lotte, de vriendin van Neef Pieter, die we door Corona nog nooit ontmoet hebben. Ik heb haar al wel geschilderd naar een foto. Haar ouders vonden het erg mooi lijkend, vertelt ze.

De ronde tafel is verdeeld is een mannen- en een vrouwenhelft. Bij deze youngsters hoef je niet mee te praten. Ze praten aan een stuk door. Er is ook nog een Wappie-neef van de andere kant van de familie. Voor deze levendige jonge mensen zijn wij oude mensen, maar het wordt zéér gewaardeerd dat we erbij zijn.

Geen opmerkingen: