dinsdag 16 januari 2024

Emojis

U wilt vast nog wel meer avonturen horen met mijn nieuwe tweedehandse Vietnamese iPhone. Ik heb nu de Vietnamese toetsenborden eraf, ook de Engels-Vietnamese, en het toestel lijkt steeds beter de Nederlandse autocorrect te kunnen, maar ik ben er nog niet. 

Zo kon ik de emoji's niet vinden. En je kunt eigenlijk niet meer appen zonder emoji's. Smileys, hartjes etcetera. Maar waar staan die? Zus4 in MeckPom vindt het weer een geestige kwestie. Maar zij heeft een zoon in Berlijn die al haar kwesties met de iPhone oplost. In ruil daarvoor heeft ze altijd de nieuwe mac, iPhone en Apple tv. Bel hem maar, zegt ze, hij is altijd heel behulpzaam.

Dat doe ik natuurlijk niet. Ik leer altijd bij van het zelf oplossen. Blijkt dat de emoji's op een iPhone niet te downloaden zijn, het gebruik gaat via een omweg. Die ben ik nu op het spoor, maar mijn enmoji's worden gedomineerd door twee vlaggen. 'Veel gebruikt'. De rode vlag - u raadt het al - is de Vietnamese. Die post ik per ongeluk in de appgroep van de gymnastiek. Ze zullen wel denken.

Dus de vorige gebruiker zette bij alle berichten een rode vlag. En die andere vlag... Blauw wit met een zonnetje. Weet u het? Uruguay!

Geen opmerkingen: