donderdag 25 januari 2024

Drempelvrees

Ik vind het altijd een beetje eng om aan iets nieuws te beginnen. Stel je voor dat het tegenvalt. Dat het fout gaat. Dat ik niet binnen kom. Ik kan echt de raarste dingen bedenken. Deuren die in het slot vallen. 

Ergens vorig jaar heb ik bedacht dat ik dingen wat anders moest gaan doen. Gewoon, omdat het anders is. Genieten van gewoonten, maar er niet in vastroesten. De eerste verandering was de zanggroep in Bilthoven in plaats van het koor op woensdagavond. Zeer geslaagd. Toen de schrijfcursus 'Maak je eigen zin'  in Amersfoort was  een volgende activiteit, waar ik ook heel blij over was. Die krijgt binnenkort een vervolg bij een cursus 'Autobiografisch schrijven' van de HOVO. Gewoon on mijzelf te verrassen.

Nu ben ik niet gelukkig met de nieuwe gym in Overvecht, en dat is vooral omdat de nieuwe juf geen muzikaal gevoel heeft en ze veel te luid onzinnige muziek draait. En ze heeft geen fijne stem. Ze doet haar best en bedoelt het goed, daar niet van. Dat de muziek zo luid is komt door de gettoblaster, zegt ze, dat gaat vanzelf. Dus ik vraag wel een paar keer per les of het wat zachter mag. Maar het ergste is dat ze de passen helemaal niet op de maat doet. Niet. De oude juf deed nog muziek uit de sixties en seventies, daar moest je om glimlachen of je zong mee. 

Dus heb ik besloten een andere vooral muzikalere gym te gaan zoeken. 'Dansconditie 60+' ga ik nu onderzoeken. Als dat niets is ga ik misschien volksdansen proberen. Het idee is dat je er meer plezier aan beleeft als je dánst. Maar ja, dansen heb ik niet meer gedaan sinds mijn 60e verjaardag, dus dat is ook geen comfortzone. Beetje eng. Nooit leren dansen. Geen dansles, geen jazzballet, geen salsa... Eigenlijk heb ik vooral in mijn Groningse jaren gedanst, eerst in jongerencentrum Vera, daarna in vrouwencafé Dikke Trui en toen de homodisco McDonald. Dat deed ik met Marg, die een geweldig expressieve danser was. Altijd free style, nooit pasjes. Later was het vooral op  personeelsfeestjes.

Voor de proefles moet je 'danskleding' aan. Maar wat is danskleding? Ik ga maar eens YouTube-filmpjes kijken op 'Dansconditie senioren' en zie dat de meeste dames  een legging met t-shirt dragen. Dat ik niet in uitzinnige lange wijde hippiebloezen kom. Ik had al allemaal wilde tunieken gezocht. Nee dus.

Drempelvrees. En straks ben ik daar en ga ik gewoon genieten.

Geen opmerkingen: