maandag 8 januari 2024

Koninklijke Harmonie

Nichtje speelt sinds een paar jaar altsaxofoon en is lid van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Die houden hun jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Een Harmonie bestaat grotendeels uit blazers en slagwerk. Wat is het verschil tussen een Harmonie en een Fanfare, vraag ik. Volgens haar lóópt een fanfare en zit een Harmonie.

Eerst speelt een piepjong beginnersgroepje, blazertjes die net op les zijn. Dan treedt op het opleidingsorkest DaCapo, waar Nichtje dus in speelt, en ten slotte de hele Harmonie. Ik denk: een uurtje met de auto naar Oosterbeek, het Zalencentrum in, twee uur op een stoel, een uur terug en dan weer op de bank: hoe schadelijk kan dat zijn. 

Het is echt leuk. Het dorpsleven, het Verenigingsleven.  De orkesten, de voorzitter, de muzikanten, de dirigenten, de vrijwilligers, de trotse opa’s en oma’s, vaders, moeders, ooms, tantes. De fotograaf. De nichtjes die ik ooit Bébé noemde zijn ook mee. Twee uur zitten is wel heel moeilijk voor hen. Aan het slot worden en oorkondes uitgedeeld aan de jubilarissen. Twee zitten al vijftig jaar bij de Harmonie Oosterbeek.

Het is een pracht middag en daarna gauw weer naar de bank.

Geen opmerkingen: