zaterdag 21 januari 2023

De Gymjuf

Ik heb het vast al eens over onze gymjuf gehad. Zij is onlangs 80 (!) geworden. Ze is geweldig. Ze is haar hele leven al gymjuf en kan niet stoppen. Onze gym vereniging is al 90 jaar en de seniore damesclub (50+) bestaat ook alweer 35 jaar - als ik het wel heb. 

Aan het begin van het seizoen (afgelopen september) kondigde Juf aan dat ze aan het eind van het seizoen (juni) zou stoppen. Sindsdien hebben we voortdurend betekenisvolle momenten met de gym: Sinterklaas, Kerst, het 90-jarig jubileum van de Vereniging, haar verjaardag… Alles wordt uitbundig gevierd. Veel taartjes en andere ongezonde hapjes. In de les. 

Ik was er steeds niet bij vanwege mijn zere voet, maar dan kwam er weer een stortvloed aan foto’s in de Groepsapp - die ‘Kanjers’ heet. 

Nu is er een oproep gekomen om leuke dingen te bedenken voor het Werkelijke Afscheid over een paar maanden. Liedjes, dansjes, en een bijdrage voor het Vriendenboek. Iemand suggereerde al één Lintje en daar ben ik het helemaal mee eens. Deze gymjuf verdient een Lintje. Zelf ben ik aan een tekening begonnen. 

Geen opmerkingen: