dinsdag 17 januari 2023

Zolen

Het (mijn) leven wordt momenteel nogal ingekleurd door de hielspoor ofwel de pijn aan de hakken. Die is onvoorspelbaar meer of minder aanwezig. Ik heb intussen diverse tips gehad van mensen die het ook gehad hebben (behoorlijk wat) en die enorm geholpen zeggen te zijn met bepaalde zooltjes. Allemaal andere.

De gelzooltje die ik tot nu toe kocht hebben nog niet erg geholpen. Die zooltjes die mij sindsdien aanbevolen zijn, zijn bepaald niet goedkoop. Volgens de online reviews zijn ze voor de één de gedroomde verlossing tegen de pijn, maar bij de ander helpen ze nauwelijks. We gaan het zien. Vandaag arriveren nieuwe zooltjes met een vier millimeter hoog waterbedje onder de hak, waardoor het lopen minder pijn zou gaan doen. De rekening heb ik maar naar de zorgverzekeraar gestuurd.

Er zijn trouwens ook talloze ergonomische oplossingen (genaamd 'nachtspalk') om je voet(en) ‘s nachts in een haakse bocht te houden. Heel geestig om naar te kijken. Dan houd je die verkalkte pees onder de voet constant gestrekt. Ik kan me voorstellen dat je na enkele weken zo wanhopig bent dat je dat dan ook maar gaat proberen.



Geen opmerkingen: