vrijdag 19 oktober 2012

Bommelstein

Met Hani501 ga ik naar het koetshuis van Huize Frankendael, alwaar de boekpresentatie plaatsvindt van 'Koken op Bommelstein' van culinair journalist Johannes van Dam en tekenaar Dick Matena. Het is een echt vrolijk Bezige Bij-feestje met beroemde oude auteurs en hun Umfeld. Hoogopgetuigde jaren-zestig-vrouwen. Ik ken er ongeveer niemand.

In haar rol als society-fotograaf begint Hani501 schijnbaar moeiteloos met iedereen een kletspraatje. Het is erg fijn om zwaan-kleef-aan te doen. 

Zo raken we aan de praat met een kooklerares die ook vertaalster is van kookboeken. Zij heeft voor dit boek de aantekeningen van Van Dam tot een tekst gemaakt. En met een VRT-verslaggever die eergisteren nog in Syrische vluchtelingenkampen was, en die vroeger Het Stripfestival in Turnhout organiseerde waar hij Dick Matena en Marten Toonder van kende. Met de culinair journalist van De Telegraaf. Met de culinaire conservator van de Bijzondere Collecties van de UvA en haar man...

We dineren overigens voortreffelijk op zijn Bommeliaans. Het boek is echt een leuk cadeau voor Bommel-adepten.

Als ze even de kans krijgt barst Hani501 los over haar os Willy Drie te Woudsend. De mensen hangen aan haar lippen. Tegen elven kan ik echt niet meer en laat ik haar maar achter daar op Frankendael.

Geen opmerkingen: