maandag 29 oktober 2012

Van oor tot oor

Om drie uur belt Rikus. Zelf. De auto is klaar.

Vanwege de nieuwe winterbanden heb ik nu ook nieuwe velgen. Het soort jongens dat in mijn soort bolide rijdt koopt geen velgen, maar steelt ze, zegt Rikus. Daarom heb ik nu behalve nieuwe velgen ('Ik vind ze eerlijk gezegd nog mooier dan je oude velgen', zegt hij) ook speciale antidiefstalbouten waarmee de velgen (en ik geloof ook de wielen) vastgezet zijn. Ik heb eigenlijk geen idee meer van mijn oude velgen.

Het zal een totaal andere rij-ervaring worden, voorspelt Rikus, met de nieuwe koppeling en de nieuwe banden. Hij geeft me echt gematst, vertelt hij, zo lang als hij er mee bezig is geweest! De rekening is maar 1980 euro. 

Ik heb een doosje speciaal Texels bier voor ze meegenomen. Rikus glimt van oor tot oor. Mag ik nog wel terugkomen, vraag ik vervolgens. Of zal naar een Toyota-Celica-garage op zoek? O néé, schrikt Rikus, 'die doet dat niet zoals wij. Die had die as onmiddellijk stukgemaakt. dan was U twee keer zoveel geld kwijt geweest.

Ik stap in de auto maar kan die speciale antidiefstalbouten nergens vinden. Heb geen idee hoe ze eruit zien en waar ik naar moet zoeken.

Geen opmerkingen: