vrijdag 26 oktober 2012

Street food

Bij de post ligt een kookboek dat ik gisteren heel impulsief gekocht heb: 'Street food India. Eten van de straat was nog nooit zo lekker'. Wat een feest! Er kwam een e-mailtje binnen op de redactie, de afzender was een mij onbekende website, geheten VegetarischeBoekwinkel.nl. Zoals wellicht bekend houd ik erg van Indiaas koken en eten, èn neem ik me telkens voor meer vegetarisch te gaan eten. Kortom: die mail valt in een gespreid bedje. Binnen een dag is het boek bezorgd in een enveloppe die probleemloos in de brievenbus past.

Het is een ontzettend leuk boek. Als je bedenkt dat ook mensen die op straat koken / leven met eenvoudige middelen heerlijke maaltijden maken en die mensen krijgen een gezicht...

De schrijfster/fotografe, Mirjam Letsch, werkt voor Stichting Duniya die onderwijs en medische zorg biedt aan kinderen in een sloppenwijk in India. Het is heel aanstekelijk die kinderen te zien en horen aanbevelen wat ze ontzettend lekker eten vinden. Echt een geweldig boek! Ga er meteen een eenvoudige doch voedzame maaltijd uit koken.

Geen opmerkingen: