donderdag 18 oktober 2012

Zeulen

Weekendjes weg doe ik gewoonlijk met de bolide. Dat is een makkie want je gooit gewoon je de tas achterin de kofferbak. Ik heb een oude varkenslederen weekendtas, een soort dokterstas, waar ik erg aan gehecht ben. Die is al een half leven met mij mee - hij was mijn eerste verjaardagscadeau van Ex. Maar hij is helemáál niet handig. Dat heb ik vorige week in Frankfurt weer volop beleefd. Het is he reinste gezeul. En er zijn zoveel handige koffertjes te koop, Lucie Theodora! Op wieltjes. Ik ga een weekend naar een kasteel op een platteland, maar nu de auto bij de garage is moet ik met de trein en bus.

Op 9292.nl zoek hoe ik in godsnaam van Zeeburg in Stoutenburg kom. Dat is best ingewikkeld. Eerst natuurlijk hier met de bus naar de trein. Vanaf station Amersfoort moet je met twee bussen naar Leusden-Oost en dan is het nog ruim een half uur lopen. Met die weekendtas van mij: dat is geen pretje.

Zoals altijd ga ik op het nippertje op zoek. Het liefst wil ik een Kipling. Kipling is stoer en kleurig. Op hun website zie je geweldige modellen en kleuren. Kipling heeft een winkeltje aan de Heiligeweg.

In dat winkeltje blijken ze echter helemaal niet al die modellen en kleuren in voorraad te hebben  als in de webwinkel. En bovendien: ik twijfel over de gewenste grootte want er moeten èn lakens èn handdoeken èn tekenspullen èn een pyjamaatje mee. Dat neemt allemaal ruimte in. is zo'n kleintje niet te klein? Is zo'n grotere niet te groot?

Zo raak ik verzeild in V&D dat een hele grote kofferafdeling heeft met honderden 'trolleys'. Daar krijg je ook weer keuzestress van: zal ik een trolley van 51 cm of een van 71? Waarom is er geen 61??? Van die dingen.

Uiteindelijk kom ik thuis met een drager voor koffers op wieltjes. Kan ik toch op reis met de oude varkenslederen koffer. Nu maar hopen dat de weg naar Stoutenburg geasfalteerd is...

Geen opmerkingen: