dinsdag 8 januari 2013

Wit poeder

De Weight Watchers heb ik overwogen, maar die zitten helemaal aan de Overtoom en niet aan een van mijn tramlijnen. Dat zie ik mij in de avonduren niet doen. Bovendien staat nergens hoe duur ze zijn. Dat ergert me. Wees daar open over.

De natuurgenezeres met haar wonderampullen van twee jaar geleden à 250 euro overweeg ik weer, wat echt hielp, wel een jaar lang. dat afvallen kwam volgens mij vooral omdat ik driemaal daags alleen groente en mager vlees at dan van die wonderampullen. Heb je die ampullen echt nodig?

Ik bestudeer het South Beach Diet, dat klinkt meer high brow, maar in feite komen ze allemaal op hetzelfde neer: eerst twee weken groente/fruit met eiwitten, géén koolhydraten, géén suiker, géén alcohol, géén vet. Na twee weken moet je daar vier weken mee doorgaan, maar mag je wél een beetje koolhydraten, beetje suiker, beetje alcohol, beetje vet. En bewegen hè. Dan ben je als je geluk hebt 8 à 10 kilo kwijt.

Op 2 januari ben ik er alvast mee begonnen. Alleen... net als twee jaar geleden staan die driemaal daags 1 ons vleeswaren me weer enorm tegen. Rookvlees, kipfilet... Als ik langs een winkel van De Tuinen loop besluit ik stante pede tot een grote pot proteïne-poeder. Het 'Diet Pro'. Er wordt sinds 2 januari veel mee geadverteerd, en ik ben er helemaal niet vóór, maar ik probeer het nu toch maar uit in plaats van vleeswaren. Verder de hele dag fruit en groente en vitaminepillen. Tot ik weer een streepje ben.

En - voor de volgende verhaallijn - maak ik een afspraak met een diëtiste. Die afspraak staat (door mij) pas volgende week. Daar kan ik natuurlijk  niet op wachten.

Geen opmerkingen: