vrijdag 11 januari 2013

Stilte

Op het Museumplein is ter gelegenheid van de Maand van de Spiritualiteit een grote stiltemeditatie. Honderden mensen zijn erop af gekomen. Met kussentjes, dekentjes, vuilniszakken tegen opkruipende kou. De aanstichter van dit momentum is Tijn Touber, onder andere van het boek 'Verlichting voor beginners'.

Hij heeft een organisatie / beweging die heet Stadsverlichting. Zelf heeft hij een meditatie eens per maand in de Keizersgrachtkerk, maar er is ook een site met 280 huiskamers om in te mediteren. Je kunt naar een huiskamer om daar te mediteren of zelf je huiskamer openstellen om daar te mediteren. Heel mooi. Touber heeft duizenden volgers zo niet volgelingen. Dat is heel goed voor de marketing, zegt Eppo.

Er is met deze meditatie een enorm persmoment gecreëerd, ook omdat Jan Mulder het geschenkboekje heeft geschreven, dat is wel een beetje krankzinnig. 

Maar als je daar door- en om- en overheen kijkt dan is het toch wel mooi, zowel het idee als de uitvoering, zo'n groot grasveld midden in een drukke wereldstad (nou ja...) met een kluit van enkele honderden stil bijeenzittende mensen. Er is/ontstaat daar een grote rust en vrede, ik kan niet anders zeggen.

Geen opmerkingen: