zondag 6 januari 2013

Kessels fandag

In het kader van ons gezamenlijke thema J.Kessels en P.F.Thomese gaan Bobby en ik naar de J.Kessels fandag in het Comedytheater aan de Nes. Ter voorbereiding leest Bobby het hele weekend schaterend zijn verjaardagscadeau (het papieren Bamischandaal) uit, en ik haal de herinneringen op in mijn Kobo-versie op de iPad, die ik een maand geleden in Saarburg las. Want stel je voor dat je overhoord wordt!

Het is - geheel in het kader van het personage en het boek een chaotische middag die alleen al een uur te laat begint. Het publiek bestaat voor driekwart uit mannen in hun midlife, en voor een kwart uit vrouwen die - hoop je - van die mannen houden. Stand By Your Man.

Maar al is de voorpret het állerleukst, het is best een leuke middag. Optredens van Nico Dijkhoorn en band, Thijs Römer en Katja Schuurman die allebei heel goed Kessels kunnen voorlezen, Michiel Romeyn met een weergaloze act...

Op het affiche staat ter aanbeveling van de middag dat er boeken, bier en bami zijn, maar die bami blijkt niet waar. Na afloop gaan we dan maar bami à €6,50 eten bij de Surinaame Chinees Kam-Yin in de Warmoesstraat. Het past niet helemaal in mijn dieet sinds 2 januari, maar af en toe zondigen moet kunnen. Wat een heerlijke onverwachte stadse dag ineens.

Geen opmerkingen: