zondag 13 januari 2013

Zuilen

Kent u die mop van die twee die naar de Dominicuskerk wilden?

In het kader van het exploreren van het Wonen aan de Klop wil ik vandaag graag naar de H. Mis in deze kerk, zie foto. Hij staat in de Utrechtse wijk Zuilen. Deze kerk doet me sterk denken aan de katholieke kerk van Emmen, waar ik nooit in geweest ben, maar die ik als kind van buiten altijd al wild aantrekkelijk vond. Ik rijd er nu al jaren langs, op weg van en naar Bobby. Hij blijkt vlakbij ons Fort aan de Klop, aan de góede kant van de Vecht, zeg maar. Niet in Overvecht dus. 

Op de een of andere manier heb ik bedacht dat deze kerk de Dominicuskerk is en op internet is een levendigheid, moderniteit en wereldsheid rond die kerk te vinden die me aanspreekt. Een meditatiegroepje, een koor, literaire avonden, concerten... En dat op loopafstand van Fort de Klop. Denk ik. Maar dat is niet zo. Nu wreekt zich dat ik Utrecht helemaal niet ken. Want de Palestrinastraat waar de Dominuscuskerk aan staat is helemaal niet in Zuilen maar in de wijk Oog in Al. Deze kerk heet de Jacobuskerk. Hij heeft ook helemaal nog geen dienst om 10 uur, dus keren wij onverrichter zake weerom.

Er is trouwens wel een winkelcentrum in Zuilen, heb ik ontdekt, dicht bij Wonen aan de Klop. Het is geen Amsterdam, nee, maar wel vlakbij huis, zodat ik mij qua leefervaring aan de Klop geheel op Zuilen zou kunnen richten, in plaats van op Winkelcentrum Overvecht. Er is een AH, een Blokker, etcetera. Dat is soort van mooi.

De projectontwikkelaar heeft nog niets laten horen, trouwens.

Geen opmerkingen: