vrijdag 11 januari 2013

Bangin' On The Pipes

De eerste eigen vrije dag helemaal voor jezelf sinds tijden, wat doe je ermee? Er wellen tientallen plannen op, die ik allemaal weer verwerp. Niet naar het theater, niet naar een concert, niet naar een museum. Ik geraak in mijn kast met elpees, de muziek van mijn studententijd en de eerste jaren daarna. Weinig geld, dus de lp's waren bijna allemaal koopjes, op de kop getikt bij V&D en de firma Elpee in Groningen.


Ik heb allang geen platenspeler meer, maar nu heb ik wel zin in plaatjes draaien! Ik kan wel doen alsof, steeds een hoes pakken en die op Spotify zoeken... Te beginnen met The Pointer Sisters, de plaat 'That's a plenty' uit 1974, met nummers als 'Bangin' On The Pipies / Steam Heat' en 'Black Coffee'. Ik zie mezelf opeens weer dansen op mijn eerste studentenkamer: een zolderkamertje aan de Bloemstraat. 

Er staat niet veel van ze op YouTube. Op het filmpje hieronder staat wel veelbelovend de tekst  '30 video's',  maar veel daarvan is verwijderd. Het wordt  'Wang Dang Doodle".



Wel is er een dansklasje met veel ongelijksoortige kinderen te vinden, die een dansje op het nummer Bangin' On The Pipes / Steam Heat oefenen.



Geen opmerkingen: