woensdag 9 januari 2013

OV-Chip

De NS stuurt een nieuwe Voordeelurenkaart. Niet dat ik veel met de trein reis, maar toch. Die kaart is tevens mijn OV-Chipkaart. Ik heb er 'automatisch bijschrijven' op staan. Of dat werkt weet ik niet en hoe. Er wordt regelmatig 20 euro afgeschreven, maar of die ook wordt bíjgeschreven? Als ik hem op een station bij een OV-machine houd krijg ik altijd de melding dat er géén bestelling staat te wachten. Af en toe gooi ik er wat geld op bij AH. 

Het gedoe van een betalingenoverzicht via de OV-website ben ik nog niet aangegaan, Vinnie heeft er horrorverhalen over verteld, en over de bijbehorende telefoniste, dat je het niet eens gaat proberen. Als ik voor het werk trein dan koop ik gewoon een kaartje om te declareren.

Enfin. Die nieuwe Voordeelurenkaart dient op een station bij een loket geactiveerd te worden. Maar aangezien ik altijd rond de spits langs station Amstel fiets, heb ik daar dan geen zin in. Nu ik deze week echter een paar keer op en neer trein naar Utrecht, vanwege de restyle, teneinde hoge parkeerkosten te vermijden, besluit ik nú deze handelingen te doen. Je moet gewoon geen haast hebben. Als je er een half uur voor uittrekt kan het alleen maar meevallen.

De begeleidende brief bij mijn nieuwe OV-kaart blijk ik weggegooid te hebben. De lokettiste op Utrecht Centraal snauwde van de week al dat ze zónder die brief niets kan doen. Ze lijkt niet erg van haar werk te houden.

Gelukkig ligt de brief nog - verscheurd en wel - in de oud papier bak. Die plak ik weer aan elkaar en op naar station Amstel. Vríendelijke juffrouw te Amstel: het karweitje is een eitje.

Wel blijkt dat In de week dat ik met de twéé OV-kaarten in mijn portemonnee gereisd heb steeds tweemaal mijn reiskosten afgeschreven te zijn. Ook van de nieuwe OV-kaart die nog niet opgewaardeerd was. Grr.

Geen opmerkingen: