woensdag 21 januari 2015

Ils sont Charlie

We zijn dan wel niet naar het nieuwe koor gegaan, gisteren, we willen wel bijpraten. En dat doen we  urenlang in de Javastraat. 

Het eerste onderwerp is de selfie van de VN-redactie twee dagen na de moord op 12 redacteuren van Charlie Hebdo. Er zijn hele discussies in de Volkskrant over die selfie geweest. Wat beoogden deze mensen met deze selfie? Hoe ging dat?Waren daar bij hen gemengde gevoelens over? Ik ga dat natuurlijk niet allemaal navertellen, maar het is duidelijk: er zijn kanttekeningen te plaatsen bij de enorme aandacht in de media voor de dood van 12 Parijse redacteuren. Niet dat deze 12 mensen die aandacht niet verdienen, maar het roept wel de vraag op: al die aanslagen en doden elders in de wereld, zij die die aandacht dan niet waard?

(Lees hier de kritiek van Sheila Sitalsing in De Volkskrant en hier het antwoord van Frits van Exter in VN)

En zo komen er nog vele andere onderwerpen langs. Zoals Parijs. Leen gaat regelmatig een dagje met de Thalys op een neer naar Parijs. De laan waar Charlie Hebo gevestigd was, daar komt ze vaak. Ze doet het zo: 05.30u heen, 23.30u terug ofzo. Lang van tevoren boeken, dan kost het bijna niets. Wat een idee!

Geen opmerkingen: