zaterdag 24 januari 2015

Sanitair

Het project badkamer & toilet gaat door. We hebben een week geleden de tegels afgetikt, en nu moet de rest ingevuld. Een paar weken geleden waren we in de Praxis te Nieuwegein, waar ze best aardige wastafeltjes en wc's hadden van de firma Plieger, maar de installateur had gezegd dat de kwaliteit bij de betere badkamerzaak beter was dan bij de bouwmarkt. Maar doorverwijzen naar een sanitairzaak die wel zijn goedkeuring kan krijgen: ho maar.

We zoeken sanitairketens met landelijke dekking, zodat we èn in Amsterdam èn in Utrecht kunnen shoppen. De eerste firma die we bezoeken is Baderie in Bovenkerk, ten zuidwesten van Amstelveen. Dat lijkt me dichterbij dan Wormerveer, al weet ik dat niet zeker. Baderie is een winkelconcept voor het chiquere bladkamertotaalconcept. Voor lelijke dikke oude mensen met teveel geld. Al na een minuut wil ik weg. Ik wil stampvoeten. Ik wil gewoon Plieger wastafels kijken en Plieger wc's.

Daarna is het plan naar SaniDirect, maar dat heeft geen filiaal bij Amsterdam, de dichtstbijzijnde zijn in Heerhugowaard, Hilversum, Almere en Utrecht. Laten we maar naar Utrecht gaan, en wel nu, want dan hebben we dat ook maar weer gehad. Zo sjezen we op en neer van de Meubelboulevard van Bovenkerk naar de Utrechtse Meubelboulevard op zaterdagmiddag. 

SaniDirect adverteert met voorraden sanitaire A-merken met hoge kortingen. Het blijkt een tamelijk chaotische outlet. Kiez'n op elkaar, doorzet'n maar! Als ik al ergens op val, voor zover mogelijk in zo'n omgeving, dan is het een brede wastafel - Sentique - van het merk Villeroy & Boch. En dan wil ik ook álles van Villeroy & Boch. De verkopers zijn echter tamelijk ongeïnteresseerd en verwijzen ons door naar de site. En ze kunnen ons folders sturen. 

Laten we in godsnaam weer naar de Praxis gaan, stel ik voor, en wel de mega-Praxis in Amsterdam Zuidoost, en nog eens naar die wastafels en wc's van Plieger kijken. Wat kan er nou mis zijn met een Plieger wc-pot van de Praxis? 

Praxis - waar ik ook nogal allergisch voor kan zijn - blijkt ineens een hemel op aarde! Klantvriendelijk duidelijk aanbod, brede opstellingen, brede gangen, vriendelijk personeel, geen drukte. We kunnen hier in principe alles vinden wat we nodig hebben, stellen we na een uur studie vast: niet alleen toiletpotten en wastafels, maar ook toiletkastjes, wastafelkastjes, douchecabines... Dit vastgesteld hebbende gaan we - zonder enige koop gesloten te hebben - gauw weer naar huis. Dit grapje heeft de hele zaterdag geduurd.

Geen opmerkingen: