vrijdag 11 september 2015

Als je haar maar goed zit

Dit is alweer de derde keer bij de nieuwe kapper. Ik kom om 16 uur aanvliegen: ik moet nieuwe krullen! Kàn het nog? Nou vooruit. 

Zo burger je langzaam maar zeker in in je buurt. Het is een nogal 'volkse' kapsalon, ik heb er nog geen allochtone medemens gezien, en ik sta aldoor op scherp of ze foute rechtse dingen zeggen en dat ik die dan tegen moet spreken. Maar dat is nog niet gebeurd.

Twee mannen zijn eigenaar, een van ver in de 60 en een van net 30, woonachtig te Nieuwegein, en er werkt een meisje van in de twintig. Ze kwebbelen de hele dag door, zo niet met de klanten dan wel met elkaar. Het gaat over koopjes, over recepten, vakanties, afvallen, sporten, het nieuws van de dag. Ze maken flauwe grapjes, plagen elkaar, en als het kan plagen ze ook klanten. Mij plagen ze gelukkig (nog) niet. Ik ben nogal moe van de werkweek en ik vind geen aansluiting bij de conversaties, maar als ik buiten schot mag blijven geniet ik er stilletjes van. 

Nieuwe krullen zijn zo fijn. Men ziet er zoveel minder slonzig door uit, ze kosten twee uur en 75 euro per drie maanden. Hier ga ik dus regelmatig twee uur van meebeleven.

De foto komt van de site Het Geheugen van Nederland.

Geen opmerkingen: