dinsdag 15 september 2015

Zoemen in de hebe

Dat is leuk thuiskomen! De planten zijn geplant. Er ligt een enorme lijst met latijnse namen van planten en plantjes op tafel, die ik binnenkort maar eens moet bestuderen. En een schriftje aanleggen. Op de weelderigheid van deze tuin is het nog even wachten tot volgend jaar.

Onze hoveniers vinden het Sedum op ons schuurtje zo'n goed idee dat ze het op hun Facebookpagina hebben gezet. 'Wist u dat Sedum daken niet enkel voorbestemd zijn voor kantoren en woonhuizen. Ook uw schuur, haardhok of overkapping kunt u verrijken met een Sedum dak. Enkele voordelen van een Sedumdak: - koeler in de ruimtes onder het dak - luchtzuivering - biodiversiteit verhogend - opslag regenwater - verlengen levensduur dakbedekking.' We zijn toch best goed bezig, zeggen Bobby en ik grijnzend tegen elkaar.

Van de week kwam een buurman al de bijen in ons voortuintje bewonderen. Die zaten te zoemen in de hebe. Dat zijn de eerste bijen die ik dit jaar zie, zegt hij opgewonden. Hij heeft iets met insecten, want hij heeft een insectenhotel in zijn (grotendeels betegelde) tuin. Ik weet niet hoe zo'n insectenhotel werkt, maar ik denk dat je bloemen en planten nodig hebt voor insecten. Ik hoop dat onze tuin de biodiversiteit van de straat enorm gaat verhogen.

Vandaag wordt er maar eens aan de eettafel gewerkt, met vol uitzicht op dit prille groen. Als dit de herfst en de winter maar overleeft!

Geen opmerkingen: