zaterdag 26 september 2015

In de war

Ik kijk op NL ziet (de serie wordt op momenteel op de vrijdagavonden herhaald) naar tv-serie 'Volgens Robert' van scenarioschrijfster Maria Goos en acteur Peter Blok. De serie werd oorspronkelijk uitgezonden in 2013, toen waren zij nog een stel. Een tijdje terug schreef ik een blog over Maria Goos, naar aanleiding van een tv programma over haar sinds haar scheiding. 

Er schijnt in november een vervolg op deze serie te komen: 'Volgens Jacqueline'. Hoe zij geworden is wie zij geworden is in dat huwelijk. Een bazige vrouw.

Robert is een huisarts, een vijftiger, die een beetje 'in de war' is, last heeft van een burn-out en midlifecrisis. Hij woont met zijn vrouw Jacqueline in een villaatje. Zij is huisvrouw, moeder en zijn doktersassistente. Hij slaat haar in het gezicht, gaat even ergens anders wonen, gaat in therapie, en raakt verliefd op de jonge buurvrouw. Het is heel raak en gelaagd en schrijnend en geestig. Je sympathie ligt geheel bij Robert, wat hij ook doet. Hij is een beetje een ongeleid projectiel, himmelhoch jauchzemd en zum Tode betrübt.  

De serie gaat niet alleen over de privésituatie, maar ook over de huisartsenpraktijk.

Schrijnend is vooral Jacquelinte. Ze voelt zich ontzettend miskend. Ze doet heel zuur. Ik ben benieuwd wat Goos van Jacqueline maakt in die vervolgserie.

Geen opmerkingen: