dinsdag 8 september 2015

Heerlijk Zingen

In het licht van de inburgering heb ik me ingeschreven voor een proefles Heerlijk Zingen. Het is een bijzondere zangles, gegeven door een van oorsprong Duitse zangtherapeute Andrea. Ooit heb haar met een volle kerk in de weer gezien - op de begrafenis van Mart. Ik heb Els meegevraagd om mee te gaan. We vinden het allebei een beetje eng. 

Het is in het ZIMIHC (Podium voor Amateurkunst) aan de Bouwstraat, ergens achter de Biltstraat. Een voormalig klaslokaal. De deelneemsters zijn 14 50-plus vrouwen en één 50-plus man. Op sokken. En volgende keer svp sloffen en een dekentje mee.

We zingen en bewegen en improviseren. Meestal met zijn allen en af en toe alleen. Niets gaat van papier. Je stuitert tegen al je remmingen en afweermechanismen op. En toch is het leuk. We eindigen prachtig driestemmig soort van Russisch.

Na afloop drinken Els en ik een wijntje in een café aan het Griftpark. We nemen even al onze remmingen en afweermechanismen door, bijvoorbeeld al onze oordelen over die twaalf ándere 50-plus vrouwen. Eentje lijkt op Mildred uit de serie George & Mildred. En al die andere uitslovers en aanstelsters. Het is erg bevrijdend om zó te lachen. 

We gaan dóór, zeggen we tegen elkaar. En ook als jij niet door gaat, even goeie vrienden, ga ik wél door.

Geen opmerkingen: