woensdag 16 september 2015

The Nothing Box

Nichtje komt langs om de tuin te bewonderen en neemt de gelegenheid te baat om een prachtige verhandeling te houden over het verschil tussen mannen en vrouwen. Ze heeft net een YouTube-filmpje toegestuurd gekregen, vertelt ze, dat ze al bijna uit haar hoofd geleerd heeft. Het gaat over The Nothing Box.  Moet ik maar googelen.

Zo gezegd, zo gedaan. The Nothing Box is een theorie van ene  Mark Gungor: volgens wie mannenhersenen onderverdeeld zijn in verschillende boxen. daardoor zouden mannen minder stress hebben dan vrouwen en veel meer structuur kennen. Volgens Gungor  zijn in mannenhoofden alle onderwerpen gescheiden en opgeborgen in aparte doosjes. Daardoor kunnen mannen maar aan één ding tegelijk denken. De lievelingsbox van de man is volgens hem de ‘nothing box’. Standje 'niks'. Daar kunnen mannen zeer naar verlangen! Daarom houden mannen ook zo van vissen. Of van krant lezen. En slapen. Dan staan ze  uit.

De hersenen van vrouwen daarentegen lijken volgens hem meer op spaghetti. Een grote kluwen wol. Alles staat met elkaar in verbinding. Een grote  chaos! Omgeven door emoties.  Op het moment dat mannen op standje 'uit' staan gaan hun vrouwen vragen: 'Waar denk je aan?' Aan 'niets' dus.

Behalve dat heel veel christelijke webwinkels die dvds van de man verkopen kan ik weinig over deze Mark Gungor vinden. Ergens lees ik dat hij een dominee die met een cabaret-achtige benadering heel goed de vinger op de pijnpunten in hetero-relaties weet te leggen.  Zelf vind ik dat Nichtje het veel overtuigender overbrengt dan deze man. Bobby en ik hangen aan haar lippen.


n.

Geen opmerkingen: