zondag 13 september 2015

De kookboeken

Het project Kookboekenkast. Samen hebben Bobby en ik 2,5 meter kookboeken. Er is een hoekje in het huis geschikt voor een boekenkastje van 60 cm (buitenmaat). Dan denk je: appeltje-eitje, mooihouten boekenkastje van 60 cm. Bij Ikea is het tenslotte een standaardmaat. Maar bij de teakhouten kastjes is dat helemáál niet zo. In de teakhoutenkastenwinkels hebben ze nooit een kastje van 60 cm. En bovendien: nieuwe teakhouten kasten zijn knetterduur. Vind ik zo'n kastje dat wel waard? 

Weken zo niet maanden ben ik nu al op zoek naar mooie houten kastjes op Marktplaats. Af en toe vind ik iets aardigs, voor onder de 100 euro, maar dat is dan bij navraag (voor de zekerheid) net weer 63 cm. 

Vandaag denk ik: ik ga spijkers met koppen slaan en naar de teakwinkel. Daar bestel het kastje van mijn dromen. Zo gezegd zo gedaan. De verkoper tekent (met balpen en lineaaltje) de kast, en vertelt dan dat de prijs ca 799 euro is en de levertijd 14 tot 16 weken. Dat remt deze opleving van daadkracht enorm. Ik denk er nog even over, zeg ik. Onverrichterzake keer ik huiswaarts.

Als het toch zoveel tijd kost kan ik misschien beter nog even op Marktplaats doorzoeken. Of toch maar gewoon een Ikea-kast van 60 cm.

Geen opmerkingen: