maandag 14 september 2015

Amy

Eindelijk weer mijn Cinevillepas gebruikt. In Utrecht heb je (maar) drie bioscopen die eraan meedoen: 't Hoogt, Springhaver en Louis Hartloper, en ik koos de film Amy over Amy Winehouse. Prachtige documentaire.Wat een leuk mens, wat een goeie zangeres, wat een druk, wereldberoemd zijn en de paparazzi dag en nacht om je huis.

Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort Amy Winehouse tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Ze was dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, ze schreef en zong ze vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. Haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerden samen in de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.

Haar succes veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol eiste. De documentaire is een aaneenschakeling van allerhande beelden, associatief gemonteerd, en vooral muziek. Intimi vertellen kleinbe stukjes in een voice-over. Heel indrukwekkend mooi.


Geen opmerkingen: