donderdag 7 maart 2019

Gregorian Moods

Omdat er in de kerk aanstaande zaterdag geen orgel is en de dienstdoende pianist geen klassieke muziek kan spelen aan Bobby en mij het verzoek om drie muzieknummers uit te zoeken: de intrede, het meditatief moment na de preek, en de uitgeleide. Ik raak geheel in de stress van de keuzestress. Ga bij Radio4 en Yarden top 40’s van klassieke rouwmuziek zitten luisteren. Waar begin je. En hoe pak je dit aan met een compaan die alleen in cd’s gelooft. Moeten we dan al zijn 2000 cd’s bij langs? 

Als hij er eindelijk aan toe is - eerst moet haar levensgeschiedenis in grote lijnen opgezet - pakt hij een cd Gregorian Moods door de Monks and Choirboys of Downside Abbey en de eerste drie nummers die we draaien zijn meteen goed. Bij het indragen Cantique de Jean Racine van  Gabriel Fauré, na de overweging Locus Iste van Anton Bruckner. En bij het uitdragen: Ave Verum Corpus van Edward Elgar.

Zelf had ik nog Erbarme Dich van Bach in gedachten gehad, maar dat is veel te pathetisch. Het hoeft geen zware muziek te zijn, het is goed. Engelen zullen zaterdag Schoonmama naar de hemel begeleiden. Dat is onze gift aan haar. Hadden we dit met ons koor maar kunnen doen.





De cd is op Spotify hier te horen, En de cd is hier te koop.

Geen opmerkingen: