vrijdag 29 maart 2019

Tiet

Mijn artikel over de Hongaars-Mexicaanse fotografe had ik even ter check naar Hani501 gestuurd, die het mooi vond en wel tig vragen ter verduidelijking stelde. En ze schreef erbij dat ze de uitdrukking ‘de rijkgevulde tiet’ erg mooi vond. 

Dan stuur ik het definitieve stuk naar Zwaaze, die de eindredactie doet en het publiceert. Ze vindt het ook mooi stuk, maar als ik het nog even nalees blijkt ze het woord ‘tiet’ door ‘borst’ vervangen te hebben. Why? vraag ik, Wat is er mis met tiet? Doe tiet!

Maar Zwaaze vind tiet niet kunnen. Ze vindt het een negatief woord en niet passen bij deze trotse vrouw. Ik vind het een stout woord, zeg ik, beetje volks, dat net even de aandacht trekt. Nu het weg is voel ik me een beetje gecensureerd. Ik weet het: over smaak valt niet te twisten. Hoe erg is erg. Ik heb nu wel de neiging om een hele verhandeling over dat woord en die foto te beginnen.

In de avond behandel ik de kwestie tiet/borst uitvoerig met Peeq. Peeq is het met Zwaaze eens. En we mijmeren over het verschil als je geliefde zegt: ‘Wat heb je mooie borsten’ en ‘Wat heb je lekkere tieten’.

Geen opmerkingen: