dinsdag 26 maart 2019

Japanse sferen

Op een Amsterdamse site lees ik over het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos aan de Amstelveense kant, waar Japanners in groten getale zitten te picknicken en selfies te maken. Het was er zondag zwart van de mensen.  Dat lijkt me een leuke bestemming voor de dinsdagmiddagwandeling met Will. We spreken af in een etablissement in Bovenkerk, tegenover de katholieke kerk die vorig jaar is afgebrand. ‘Help ons uit de brand’ staat er op een spandoek. Goede slogan. Nu het geld nog.

Het is een heel bizar parkje, dat Kersenbloesempark. Een cirkel met drie rijen bomen en een rond grasveld in het midden. Allemaal Japanners die selfies lopen te maken. En Nederlanders die Japanners lopen te fotograferen. En dat tussen die hysterische kersenbloesems. 

Er is een Nederlands echtpaar dat zich omkleedt in kimono’s en van elkaar oneindig veel foto’s gaat maken. Voor een Japanse cursus ofzo. En dan is er weer een oude man die stiekem hén gaat fotograferen, uit de categorie oude-mannen-die-van-geisha’s-houden. 

Geen opmerkingen: