zaterdag 16 maart 2019

Weer


Door het bereweer buiten en het eindeloos hoesten binnen maken we in het geheel geen wandelingen, wat toch het idee was, en daardoor komt er ook geen inspiratie tot een tekening van de omgeving. Gelukkig heb ik het kolam-tekenboek bij me, dat ik in oktober in Hasselt kocht.

Als ik kijk naar wat de Tamil-vrouwen in Zuid-India aan kolams maken (Mirjam te Zuid India stuurt me er uit Zuid India wat foto’s van, en er zijn YouTube filmpjes over) is dat heel andere koek, zij doen het op de grond met rijstmeel. Heel zwierig en sierlijk. 

De kolam-patronen zijn een eerbetoon aan de vele hindoegoden. Er zijn heel veel uiteenlopende wijzen om kolams te maken, ik neem aan dat oefening kunst baart. Je maakt de kolams op grond van een puntjesraster. Het is lekker en meditatief om te doen. Deze kolam van mij is niet zo zwierig en lijkt net een jaren-zeventig-behangetje.

Bobby had twee weken geleden nog voorgesteld om deze week naar een klóóster te gaan, maar ik wilde iets gezelligs. Uiteindelijk wordt het weekje toch wel zoiets als een kloosterweekje. Op de plaats rust.

Geen opmerkingen: